top of page

Praktijk voor psychiatrie

Liever ZIJN is een privé-praktijk bestaande uit twee zelfstandig gevestigde psychiaters (ZZP-ers). Dat betekent dat wij persoonlijke aandacht hoog in het vaandel hebben staan. Onze kernwaarden zijn aandachtig, open en creatief. Wij staan garant voor hoogstaande kwaliteit van zorg, vanuit up-to-date medisch-specialistische kennis.

Wij vinden het belangrijk dat u zich bij ons welkom en gezien voelt. Het is voor u prettig dat u meteen op de juiste plek komt en niet telkens opnieuw uw verhaal hoeft te vertellen aan verschillende personen.

 

Als psychiater zijn wij medisch specialisten en werken wij vanuit het bio-psycho-sociale model. Dat betekent dat wij samen met u kijken naar uw klachten in de context van de manier waarop u in het leven staat, uw levensomstandigheden en uw lichamelijke conditie. We onderzoeken met u wat u nodig heeft en wat u zelf kunt doen om beter in u vel te komen zitten.

Als psychiaters zijn we gewend met mensen te werken met complexe, langdurige of telkens terugkerende problematiek en kunnen we medicatie voorschrijven als dat nodig is. Daarnaast kunnen we u, net als een psycholoog, ook behandelen met psychotherapeutische gesprekken. 

> Meer lezen over psychotherapie.

 Wetenswaardigheden
Supervisie en leertherapie

Supervisie en leertherapie op psychodynamische grondslag vindt plaats in individueel verband en wordt aangeboden aan psychiaters i.o. (€98 per sessie van 45 min).

Mindfulness

U kunt bij ons een mindfulnesstraining volgen. Daarnaast proberen wij, waar mogelijk, mindfulness te integreren in uw individuele behandeling. > Meer lezen

Voor mensen met slaapproblemen bieden wij een specifieke mindfulness training aan. > Meer lezen

Onze kwaliteitsstatuten liggen ter inzage in de praktijk

Chronotherapie

Wij hebben gespecialiseerde kennis van de werking van de biologische klok en ruime ervaring met chronotherapeutische behandelingen, zoals lichttherapie. > Meer lezen

Consultatie

Wij geven consultaties zowel rechtstreeks aan patiënten als aan verwijzers in de gezondheidszorg. Consultatie kan als doel hebben: diagnostiek, verwijsadvies bij psychische klachten die niet helemaal duidelijk zijn, of advies bij vastgelopen behandelingen. Wij doen zowel eenmalige consultaties als ook consultaties waarbij wij zelf de follow-up doen, zo kort als mogelijk, zo lang als nodig.

Training

Wij verzorgen verschillende gespecialiseerde trainingen, zoals diverse ‘mindfulness trainingen’, een cursus ‘optimaliseer je bioritme’, en ‘slaapcursussen’.

Nascholing

We zijn beschikbaar voor het geven van nascholing op het gebied van psychopathologie, slaap- en slaapmedicatie, slaapstoornissen, chronotherapie en diverse andere psychiatrische onderwerpen. U kunt altijd contact opnemen voor overleg over uw wensen en de mogelijkheden. 

bottom of page